top of page

Hva bør man tenke på når man skal til fotograf med barnet sitt?

Oppdatert: 22. mar.


Hva bør man tenke på før man bestiller time til
nyfødt- og babyfotografering?

Vurderer du å ta med deg den lille til fotograf, men er usikker på når du skal bestille time? Det kommer helt an på hvilken type bilder du ønsker deg av barnet ditt. Det er ganske typisk å gå til fotograf når barnet er nyfødt og når det runder ett år, men alt for få tenker igjennom hva de ønsker seg i forkant av en fotografering. For å hjelpe deg litt på vei, så har jeg laget en oversikt som viser hvilke type bilder du kan forvente deg i hvilken periode av barnets aller første leveår. Så hva bør man tenke på når man skal til fotograf med barnet sitt? Her er noen spørsmål du kan stille deg selv i forkant: - Liker du bilder hvor barnet ligger og sover som nyfødt? - Liker du bilder hvor barnet er våkent med øyekontakt i kamera? - Liker du bilder hvor barnet leker med tærne sine i ryggleie, eller ligger på magen og ser inn i kamera? - Liker du bilder hvor barnet sitter i en kurv eller liknende? - Liker du bilder hvor barnet sitter på gulvet? Dette er kun ment som en veiledning! Alle barn utvikler seg forskjellig, så man må ta hensyn til hvor sitt eget barn er i utviklingen :)

 

Nyfødt:

0-1 mnd.

Ønsker du nyfødtbilder hvor barnet er krøllet sammen og sover, bør du booke tid hos fotografen FØR barnet blir født. Du oppgir ganske enkelt termindato, så holder fotografen av tid i ukene rundt termindato. Babyen bør være hos fotografen innen det har gått 10 dager etter fødselen. Da sover barnet mer og evt. kolikk plager er ennå ikke kommet. Dette skjer som oftest etter at barnet er 2 uker gammelt. Nyfødtfotografering kan selvfølgelig gjennomføres etter at barnet er 10 dager, men da kan det være mer krevende å få til de klassiske nyfødt bildene.


Nyfødtfotografering fotograf Ullensaker, Kløfta
 
2-4 mnd.

Ved babyfotografering i denne perioden, er det ikke så lett å ta varierte bilder av barna. De er for små til å hvile på armene og holde hodet oppe, men de kan fint ligge på rygg og få øyekontakt i kamera. De smiler og ler så her er det muligheter for fine nær portretter, men jeg personlig vil anbefale og vente til barnet er litt større.


Babyfotograf Kløfta Beate Willumsen

 

5-6 mnd.

Barnet kan ligge på ryggen og leke med tærne sine. Barnet kan også hvile på armene og holde hodet oppe i mageleie. Det er lett å få kontakt og barnet reagerer positivt på tulling og tøysing. Dette er en fin tid for babyfotografering.


Babyfotografering i studio fotograf kløfta Beate Willumsen

 

7-9 mnd.

Nå begynner utviklingen virkelig å skyte fart! Barnet kan etterhvert sitte alene og noen kan stå med støtte. Det er fint å ta bilder hvor barnet støtter seg til en krakk, eller sitter og pusler på gulvet med en leke eller en bok. Barnet er nysgjerrig og kan ofte sitte i ro en stund av gangen slik at det er rom for å få til mange fine bilder. Noen barn begynner å krabbe allerede i denne fasen, dette gjør fotograferingen noe mer krevende. Vurderer du fotografering rundt denne alderen, vil jeg anbefale at du slår til når barnet kan sitte, men ennå ikke har begynt å krabbe ;)


Babyfotografering Kløfta Fotograf Beate Willumsen

 

10-12 mnd.

I denne perioden krabber de aller fleste og noen har så vidt begynt å gå. Det er veldig vanlig at foreldre tar med barnet til 1-års fotografering. Nå må virkelig fotografen jobbe! Hvis det er snakk om studiofotografering, så må barnet stadig flyttes tilbake til midten av gulvet hvor lyset treffer under fotograferingen. Ikke sjelden må det tas i bruk smarte triks for å få bilder av barnet i denne alderen. For eksempel kan det være lurt å putte barnet oppi en kurv eller liknende for å holde han/henne på plass noen sekunder. Jeg anbefaler ofte fotografering i naturen når barnet har begynt å gå. Da er det spennende å utforske omgivelsene og fotografen kan bare følge etter med kamera. Fotografering av små barn i naturen gir mulighet for mange flotte motiver.


Ettårsbilder ute i naturen Fotograf Kløfta Beate Willumsen

TIPS:

Det er lurt å se på bildene på nettsiden/Facebooksiden/Instagram profilen til den fotografen du vurderer å bruke. Se om du liker stilen og kan se for deg ditt barn på disse bildene. Vi fotografer er som alle andre, vi har forskjellig smak og dette kommer til uttrykk i bildene til den enkelte.

Når du først har bestemt deg, så husk å bestille fotografering i god tid om du ønsker å forevige barnet i en viss alder. Mange profesjonelle fotografer har fulle kalendere flere uker frem i tid :)

Fotograf Beate Willumsen Kløfta - KONTAKT

486 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page