Søk

I år vil Nordmenn flest tilbringe vinterferien i eget land. Løypene i fjellheimen vil fylles opp av glade skientusiaster i tricot og racingski, mosjonister, eller barnefamilier med reinskinn, Kvikk lunch og appelsin i sekken. Familier samles i solveggen med kakao etter en aktiv dag i alpinbakken. Bilder av idyllen deles i sosiale medier. Og der sitter du og kjenner på en form for misunnelse... Alle har ikke mulighet til å ta seg fri fra jobben, eller reise bort i vinterferien. Jeg personlig har ingen tradisjon for å ta vinterferie, og for meg er vinterferieuka akkurat som alle andre arbeidsuker. Akkurat nå er vinteren på sitt aller beste og det er så mange hyggelige ting man kan gjøre sammen med familien om man er hjemme i vinterferien.

Hva med en snøballkrig! ❄😀


Det finnes flere aktiviteter som er gratis, mens andre koster litt eller mye penger. For eksempel koster det fort kr 1500,- for en hel dag med en familie på 4 i slalåmbakken, mens det ikke behøver å koster mer enn tid, om man tar med seg familien ut i skogen for å grille pølser eller gå på langrennsski. Begge deler skaper gode minner som familien setter pris på. Om noen uker eller måneder er disse aktivitetene bare et svakt minne, i beste fall dokumentert med ett av familiemedlemmene bak kamera.

Vinterferien - en gyllen anledning!

Har du tenkt på at vinterferien er en ypperlig anledning til å ta med familien ut på tur for familiefotografering? De fleste som tar kontakt med meg for familiefotografering, eller andre type fotograferinger for den sakens skyld, finner det vanskelig å ta bilder på dagtid. Ikke bare er de selv på jobb, men det å ta barna ut av skolen er ikke noe godt alternativ. Men nå er altså vinterferien rett rundt hjørnet, og dette er en ypperlig anledning til å ta med både familien OG fotografen på tur ;)


Forslag til aktiviteter for familien (familiefotograferingen;) i vinterferien:

¤ Ta med familien ut for å grille pølser eller marshmallows

¤ Gå på langrennsski/ski-lek

¤ Dra i akebakken

¤ Gå på skøyter (Husk å sjekk at isen er trygg!)

¤ Lete etter skatter på en "frossen strand"

¤ Utforske et nytt sted i nærområdet

¤ Gå i Frognerparken og se på alle statuene

Jeg har fulgt flere familier på tur de siste vintrene. Jeg gleder meg stort over å kunne få æren av å ta vare på disse minnene for familiene jeg møter. Tenk så fint å ha bilder av alle sammen samlet hvor ikke en er bak kamera, mens de andre koser seg rundt bålet eller på skøyteisen.

Se eksempel på en annen familiefotografering ute her:

Mona med familie på tur

Har du tenkt på at en familiefotografering ikke koster mer enn det koster å ta med familien en dag i slalåmbakken!*


Jeg gleder meg til å fange øyeblikkene for enda flere familier i tide fremover!

Hvis du vil sende meg en mail, trykker du bare på navnet mitt! :)

* Kr 1700,- er prisen for selve fotograferingen ca. 90 minutter. Det er ikke inkludert noen bilder i prisen, dette må kjøpes i tillegg.


#Familiefotografering #Vinter #Vinterferietips #Utefotografering

94 visninger0 kommentarer

Konfirmant-sesongen for 2021 er snart i gang! Jeg er så spent på om denne sesongen blir lik som annerledes året 2020, hvor de fleste fotograferingene ble komprimert sammen til noen få og veldig hektiske høstuker. Puh! Jeg krysser fingrene for at 2021 byr på litt mer tid mellom oppdragene 🤞

Det er ikke uvanlig å bestille fotografering ett år i forveien, så jeg har allerede mange fine konfirmantavtaler i kalenderen for 2021. Det er plass til mange flere, så i dag har jeg fylt opp kalenderen min med ledige tidspunkt helt frem til sommerferien. Nå er det bare å plukke det tidspunktet som passer best for deg og din konfirmant!


FINN LEDIG TIDSPUNKT

Når bør konfirmanten fotograferes?

Mange av de som tar kontakt ønsker fotografering på selve konfirmasjonsdagen. Jeg anbefaler for øvrig å velge en annen dag enn selve konfirmasjonen, når det gjelder fotografering av konfirmanten. Personlig har jeg sluttet å fotografere på selve konfirmasjonsdagen, da dette ikke harmonerer med mitt konsept. Jeg er opptatt av at fotograferingen skal være en fin opplevelse for ungdommen, uten stress og tilskuere og at det skal være god tid til blant annet klesskift. Ved å legge inn tid til klesskift i fotograferingen, vil konfirmanten også få mulighet til å "være seg selv" på noen av bildene.

Ulemper ved fotografering på selve konfirmasjonsdagen; º Det er ofte litt stress og liten tid til fotografering.

º Gjester/familie er nysgjerrige og lusker i bakgrunn, noe som kan gjøre konfirmanten forlegen og utilpass º Konfirmanten har hodet et helt annet sted, og klarer ikke slippe seg løs eller være fokusert.

º Fotograferingen må foregå i umiddelbar nærhet til selskapslokalet, og gir lite rom for valg av lokasjon som harmonerer med uttrykket man ønsker på bildene.

º Det blir kun tid til bilder i finstasen og ikke bilder i hverdagsantrekk, som gir et større bruksområde for konfirmanten i ettertid.

Valg av lokasjon og årstid

For bare noen år siden ble de fleste konfirmantfotograferingene gjennomført på noen få uker i vårsesongen og noen få uker i høstsesongen. Nå fotograferer jeg konfirmanter året rundt. Hvorfor ikke velge vinterbilder for eksempel? Hvis fotograferingen gjennomføres noen måneder før selve konfirmasjonen, er det også mulighet for å bruke bildene til invitasjoner, bordkort, kakepynt, bordpynt, frimerker, menyer også videre. Jeg har også laget album som konfirmanten får på selve konfirmasjonsdagen - til stor glede for både gjester og konfirmant! Mange velger å bruke bilder i hverdagsantrekk på invitasjoner, og "sparer" bildene i finstasen til takkekortene.


Ved å være bevisst på valg av tidspunkt, kan du altså få mye ekstra nytte og glede av bildene fra en og samme fotografering. Hva passer best for dere?

º Vår, sommer, høst eller vinter?


Når valget av årstid og tidspunkt er tatt, er mange usikre på hvilken lokasjonstype de skal velge;

º Utendørs eller i studio?

º Sjø, vann, skog, rusikke eller urbane omgivelser - eller blanding av flere av disse?


Valgene er mange! Ved valg av lokasjon og årstid (som irrgrønn vår og sprakende høst), er det viktig å tenke på om det passer med grønne, gule, røde og oransje farger i hjemmet - om bildene skal opp på veggen. Her kan du se flere eksempler fra forskjellige lokasjoner (og årstider) sånn at det skal være lettere for deg å velge den type lokasjon som faller mest i smak.


Innendørs | StudioSjø, vann

Rustikk

Urbant

Skog, natur


Vinter
Veiledning fra A-Å

Jeg veileder bestandig kundene mine både i form av lokasjonsvalg og produkter i etterkant av fotograferingen. Jeg er opptatt av å informere så mye som mulig, sånn at du som kunde får mest mulig valuta for investeringen din.Velg det tidspunktet som passer best for dere

Jeg har oppdatert kalenderen min og lagt ut ledige tidspunkt helt frem til sommerferien 2021. Jeg anbefaler deg å booke konfirmantfotografering minst 6 til 8 uker i forveien hvis det er en konkret uke eller dato du ønsker deg. Klikk på kalenderen for å finne ditt beste tidspunkt, eller ta kontakt med meg på:


Telefon: 952 67 960

E-post: beate@mittkreativegen.noHilsen Beate :)Har du lyst til å lære å fotografere?

Trykk på bildet for å gå til kursportalen

46 visninger0 kommentarer

KONFIRMANT 2020


Mange bestiller konfirmantfotografeiring ett år i forveien hos meg og denne tiden er noe jeg gleder meg til hvert år. Disse hektiske ukene hvor jeg får møte så mange flotte ungdommer. Konfirmantfotograferinger er noe av det jeg gjør aller mest av i vår-og høstsesongen, selv om jeg de siste årene har fotografert konfirmanter året rundt. Noen ønsker å ta bilder god tid i forveien for å kunne bruke de til invitasjoner, andre ønsker seg snødekt landskap til sin bunadskledde tenåring. Uansett er det en fordel å trekke konfirmasjonstiden litt utover, så det er plass til alle i de mest hektiske ukene.

SÅ KOM KORONA...


I år ser alt annerledes ut. Jeg var så vidt i gang og har fotografert de første konfirmantene for i år, så kom bråstoppen! Jeg får nå henvendelser fra fortvilte foreldre som opplever at konfirmasjonen er utsatt for vårkonfirmanten deres og de lurer på hvordan vi gjør det med fotograferingen. Det er jo en selvfølge at vi må ha bilder av konfirmanten i bunad, kjole eller dress, men når kjøp av både dress og ferdigstillelse av bunad må settes på vent inntil videre fordi ungdommen er inne i en vokseperiode, hva da?


Sånn som situasjonen er nå setter jeg stor pris på om vi kan gjennomføre fotograferingene som planlagt. Dette vil hjelpe meg å få i gang omsetningen min igjen så raskt som mulig i den lille bedriften min og samtidig hjelpe meg å unngå at høsten blir kaotisk når situasjonen forhåpentligvis har stabilisert seg igjen.GRATIS MINIFOTOGRAFERING

Det er viktig for meg å gi noe tilbake til alle de som velger å holde på avtalen om fotografering nå på våren, på tross av at konfirmasjonen er utsatt. Derfor ønsker jeg å tilby en gratis minifotografering på 30 minutter til de konfirmantene som kommer til meg denne våren. Denne minifotograferingen gjennomfører vi i nærheten av den nye konfirmasjonsdatoen, sånn at vi også får bilder med bunad eller dress. For at jeg skal ha kapasitet til disse ekstra fotograferingene må de gjennomføres her jeg bor på Vøyenenga i Bærum. Her har vi alt vi trenger av kulisser: skog, åpent landskap, vann og rustikke omgivelser. Fordelen med denne løsningen for deg som kunde er at du får mulighet til å kjøpe bilder i forkant av konfirmasjonen som du kan bruke til kake, pynt i lokalene, invitasjon og bordkort. Fordelen for meg er at jeg kan få i gang bedriften min litt raskere og komme tilbake til normal drift så fort som mulig etter korona-krisen. Jeg tenker at vi kommer langt nå med å hjelpe hverandre <3


BESTILL FOTOGRAFERING NÅ


Alle konfirmanter som fotograferes hos meg denne våren, vil få tilbud om en ekstra minifotografering på 30 minutter, så vi sikrer at det også blir bilder i dress eller bunad. Kriteriet for å få den ekstra fotograferingen gratis er at hovedfotograferingen gjennomføres innen 1. juli 2020


ET LITE FORBEHOLD


Det er ingen som vet hvor langvarig denne korona-krisen vil bli, så jeg må legge inn et forbehold om at avtaler kan måtte flyttes om myndighetene setter restriksjoner for denne type arbeid. Det er for øvrig ikke noe problem å gjennomføre en trygg og smittefri utendørsfotografering hvor vi holder 2 meters avstand under hele fotograferingen. Du kan lese om hvordan jeg gjennomfører trygge fotograferinger her: TRYGG FOTOGRAFERING

Jeg har stor medfølelse for alle dere som nå må hive dere rundt og omorganisere til konfirmasjone! Jeg ønsker dere lykke til!


Ta vare på hverandre <343 visninger0 kommentarer

COPYRIGHT © FOTOGRAF BEATE WILLUMSEN 2021

Telefon: 952 67 960  - E-POST: beate@mittkreativegen.no  

MEDLEM AV NORGES FOTOGRAFFORBUND

ORGANISASJONSNUMMER: 971 246 790

 

©Copyright Beate Willumsen