top of page
Søk

Oppdatert: 4. aug.

Hei, på deg


Har du konfirmant i hus og vurderer å bestille tid til konfirmantfotografering?


Konfirmantfotografering er en av mine favoritt aktiviteter. Jeg synes det er så gøy å jobbe med ungdommer og spesielt synes jeg det er moro å få de til å vokse foran kamera. For det er det veldig mange som gjør. Det er ganske vanlig at konfirmanten er både sjenert og føler seg usikker på om h*n vil ha bilder i det hele tatt. Noen blir overtalt eller presset hjemmefra og møter opp med en litt lettere kamuflert sur mine. Jeg elsker å snu denne sure minen til en positiv opplevelse. For fotograferingen handler om så mye mer enn å bare få tatt noen bilder til takkekort og besteforeldres skrytevegg. Det skal være en opplevelse og den skal de tenke tilbake på som noe positivt når de ser bildene.


Bare se på disse fine tilbakemeldingene fra to fornøyde mamma'r


Sønnen min var hos Beate for konfirmasjonsfotografering, og vi ble utrolig fornøyde med resultatet. Konfirmanten selv syntes selve fotograferingen var veldig morsom, selvom dette IKKE var noe han hadde lyst til på forhånd ;) Vi anbefaler Beate på det sterkeste.​-

Guro Valle - anbefaling på Facebook ⭐⭐⭐⭐⭐​


Vi er så heldige som har fått Beate til å ta konfirmasjons bilder av begge barna våre, og er utrolig fornøyde! Hun er en dyktig fotograf, og i tillegg svært god til å kommunisere med ungdommene. Datteren vår synes Beate var syyykt kul, og vi er helt enige Anbefaler henne på det varmeste

Elisabeth Skov Claussen - anbefalning på Facebook ⭐⭐⭐⭐⭐


Så til det denne bloggposten egentlig skulle handle om.Når er det lurt å bestille tid til konfirmantfotografering?

Det er lurt å bestille NÅ! Ja, det er faktisk det enkleste svaret jeg kan gi. Hvis du vet sånn ca. når ungdommen din skal konfirmeres er det ikke dumt å bestille tid med det samme. Rekorden er en mamma som bestilte 4 år i forveien, den konfirmanten skal jeg møte nå i mai! 😃 Det er absolutt ikke noe poeng å bestille flere år i forveien, men rundt ett år før er lurt hvis du ønsker en konkret dato eller uke. Konfirmantfotograferingene foregår som regel på ettermiddagene og ungdommer fra samme område har kanskje bare en dag eller to i uken hvor de slutter tidligere på skolen. Disse ettermiddagene blir altså fort fylt opp i høysesongen.


Et par ting å tenke på før du bestiller tid til fotografering:

* Jeg anbefaler alltid fotografering på en annen dag enn selve konfirmasjonsdagen. På den store dagen har ofte konfirmanten hodet et helt annet sted og det er vanskelig å få fine og naturlige bilder.

* Vurder om fotograferingen kan gjennomføres i god tid før selve konfirmasjonen (gjerne 3 måneder før) Da vil du kunne bruke bildene til invitasjoner, bordkort, menyer og kake. Det er populært å lage album med bilder av konfirmanten som gjestene kan skrive hilsen i under festen. Et fantastisk minne fra den store dagen.* Vurder hvilket uttrykk du ønsker på bildene med tanke på omgivelser. Natur med skog, eller vann. Rustikke omgivelser med betong og bymiljø? Eller er det studiobilder du ser for deg.

* Sjekk fotografens nettside! Passer bildene til fotografen din smak?

* Ring gjerne når du skal bestille. Da kan man enkelt avklare detaljer og fotografen kan svare på spørsmål du måtte ha.


Du finner ledige tider i min kalender her: KALENDER

Har du konfirmant i nær fremtid?

  • Ja

  • Nei

You can vote for more than one answer.


5 visninger0 kommentarer

Det hender jeg lengter etter å bare være i fotobobla, spesielt når det er hektiske dager og fotograferingene stort sett er basert på oppdrag for andre. Missforstå meg rett, jeg ELSKER å fotografere på oppdrag for andre og er så takknemlig for at det er nettopp dette som er mitt levebrød <3 Men som sagt, noen ganger lengter jeg bare inn i fotobobla hvor jeg kan være kreativ alene eller sammen med andre. Nundalen (Vestland fylke) er et sånn sted hvor jeg kjenner kreativiteten flomme over og hele verden blir stengt ute for en stund. Kollega Heidi Dokter og jeg har holdt fotoworkshop i denne dalen flere ganger og inviterer med oss deltagere nok en gang. Fra fredag 26. til mandag 29. mai 2023 setter vi nesa vestover for noen dager i fotobobla sammen med kursdeltagere som ønsker seg en helt unik og uforglemmelig opplevelse. Du kan lese mer om workshopen vår her:

Fotoworkshop i Nundalen 26. - 29. mai 2023


På tross av at vi har vært i Nundalen flere ganger, er det fortsatt steder å utforske som vi ikke har funnet tidligere, så i høst reiste vi på en liten ekspedisjon for å lete etter den gamle skolestua vi har hørt så mye om, men aldri funnet. Denne gangen ble det klaff!


Etter å ha beveget oss et stykke, ser vi endelig den gamle skolestua. Den ligger inntil stien og sammen med et sammerast hus på motsatt side, får jeg følelse av å komme til et bittelite sentrum. Der er altså hit barna gikk for å lære om verden utenfor den isolerte Nundalen. Vi har sommerfugler i magen og spenningen brer seg når vi åpner døra til skolestua. Plakater av eksotiske dyr, skolepulter med innriss av barnetegninger, glass til blekk og en gammel tavle. I huset er det også et kjøkken, et lite ekstra rom med en seng og et loft.


Plansjer av eksotiske dyr som ble brukt i den gamle skolestua  i midten av forrige århundre. Fotokurs i Nundalen hvor vi tar med deltagerene til den gamle skolestua
Plansjer av eksotiske dyr som ble brukt i den gamle skolestua i midten av forrige århundre.
Fra fotokurs og fotoworkshop i Nundalen, den gamle skolestua
Den gamle skolestua i Nundalen

Fra fotokurs i Nundalen, den gamle skolestua hvor det fortsatt står pulter med glass til blekk for fyllepenner.
En gammel skolepult som står i skolestua
Fra fotoworkshop i Nundalen, en gammel skolepult i skolestua. Glass til blekk og gamle nøkler
Glass til blekk står fortsatt på pulten
Fra fotokurs og fotoworkshop i Nundalen, skolepult med innrisset gammel barnetegning av båt
Barnetegninger innrisset i skolepulten. Med utsikten ned mot Årdalsvannet, så ble det kanskje dagdrømmer om egen båt.

Vi bruker god tid i skolestua, og slutter ikke å la oss fascinere av dette gamle huset. På tross av at det er iskaldt, spiser vi matpakka vår ved spisebordet midt i stua. Jeg lurer på når det var siste gang noen spiste et måltid ved dette bordet. Kanskje det er over 70 år siden? Det er rart å tenke på. Når vi først var ute på tur bestemte vi oss for å gå enda et stykke ned i dalen hvor vi fant nok en gård. Hodet begynner å spinne; hvem bodde her? Hvordan var livet her i denne isolerte dalen? Hvem satt i denne gyngestolen og nøt utsikten mot Årdalsvannet?


Fra fotoworkshop i Nundalen, gamle forlatte hus. Gammel gyngestol. Fotokurs
Hvem satt i denne gyngestolen for 70-80 år siden?
Fra fotokurs i Nundalen, fotoworkshop med fokus på fotografering i forlatte hus og gårder.
Gardinene bærer preg av vær og vind
Fra fotokurs i Nundalen, gammelt forlatt hus og kjøkken.
Det er en stund siden noen laget mat på dette kjøkkenet

Når jeg skriver dette kjenner jeg at jeg gleder meg til å reise tilbake i slutten av mai. Turen til hytta vi bor i er en opplevelse i seg selv, over myrlandskap og gjennom skog, før vi skimter dalen mellom trærne etter en drøy times gåtur. Vi går over en bro og følger stien et lite stykke før dalen åpenbarere seg. For et skue! Der ute på pynten ser vi også den aller første gården. Den har dessverre rast sammen og det eneste som står igjen er én vegg som strekker seg mot himmelen i et desperat forsøk på å holde seg oppe. Dette har utviklet seg til et spenningsmoment for oss hver gang vi kommer til Nundalen. Står veggen fortsatt?
Er du nysgjerrig på dette kurset?


Hvis du lurer på om dette er noe som kan passe for deg kan du lese en skildring fra workshopen vi hadde i 2019 her: Nundalen 2019

Du kan også lese litt om workshopen og se deltagerenes egne bilder i et tidligere blogginnlegg her: Nundalen 2020 Hvis du har lest helt ned hit synes jeg du fortjener å få en rabattkode på årets kurs. Denne sparer deg for kr 600,- (gjelder ikke om du ønsker å dele opp betalingen) Legg inn koden spar600 før du fullfører kjøpet.


Det er noen få ledige plasser på kurset. Les mer eller meld deg på her: Nundalen 2023


Hvis du har spørmål vedr. kurset i Nundalen, eller andre ting, kan du klikke på bildet av meg nedenfor for å sende meg en e-post.


#Reklameforegetkurs #fotokurs #fotoworkshop #fotoglede #lysmaling #selvportrett #Nundalen2023 #fotoworkshop27 visninger0 kommentarer

Mange drømmer om å ha kunst på veggen. Kunst som betyr noe ekstra, som treffer følelsesmessig og som passer inn i interiøret fargemessig. Jakten etter den perfekte kunsten kan være både tidkrevende og ikke minst vanskelig. Enten det er kunst i form av en plakat som er masseprodusert, eller det er mer unik kunst du er på jakt etter. Personlig kunst kan oppfylle alle disse kriteriene.


For når jeg snakker om personlig kunst, snakker jeg om kunst skapt for bare deg, med deg, barnet ditt eller kanskje hele familien som modeller. Kunst som ingen i hele verden har maken til!Når vi sammen skal skape kunstneriske portretter (populært kalt fine art portretter) planlegger vi fargevalg, rekvisitter, klær, lokasjon og kanskje et budskap som bildene skal ha, i god tid før fotograferingen. Vi snakker sammen om hva dere ønsker å ha med i bildene og planlegger ut i fra hva dere har selv, hva jeg har til utlån eller hva som kanskje må kjøpes inn/skaffes til fotograferingen.

Hele prosessen er med på å skape en morsom opplevelse for både små og store og bildene du sitter igjen med i etterkant er helt unike og skreddersydd for deg og din vegg.

Jeg tilbyr en gratis og helt uforpliktende 15 minutters samtale via nettmøte om du er usikker på om dette er noe som passer for deg.La oss skape magi sammen!😍 // Beate

35 visninger0 kommentarer
bottom of page