top of page
Søk

Sånn finner du den beste fotografen i Ullensaker - for DEG!


Du har tenkt på det en stund, og nå er du klar for å ta med familien din, eller kanskje bare deg selv til fotografen. Det er helt naturlig å starte på søken etter en flink fotograf, kanskje det hadde vært fint med den aller flinkeste, når du nå allikevel skal legge litt penger i dette? For ja, hvis du ønsker kvalitet i alle ledd, så koster det gjerne litt penger. Det er mange flinke fotografer der ute, men det aller første du bør tenke på er å finne den fotografen som er best - for DEG!


foreldre med 2 barn. Gutten holdes opp ned i pappas armer, liten jente på armen til mamma. mamma og pappa ser på hverandre med kjærlig blikk
Familiefotografering ute i naturen

Du har sikkert hørt skrekkhistorier om fotografer som har tatt forhåndsbetalt og forduftet. Eller om fotografen som hadde klart å slette alle bryllupsbildene og ikke hadde ekstra backup. Du føler deg usikker og søker råd hos en kollega i lunsjen. Det viser seg at hun har vært hos, i følge henne selv, verdens beste fotograf for noen år siden. Hun hadde tatt portretter i studio til bruk i sosiale medier og på en nettdatingside. Hun hadde vært strålende fornøyd med resultatet, så dette er kanskje verdens beste fotograf - for henne. Hun fikk akkurat det hun var på jakt etter fordi denne fotografen er god på studioportretter med forskjellige bakgrunner og lyssetting.


Etter å ha hørt at hun roser denne fotografen opp i skyene, så er det jo naturlig for deg å tenke at du også vil benytte deg av denne "verdens beste" fotograf. Du kan ikke vente lenger og er ivrig etter å bare få bestilt tid. Du ønsker deg lifestyle bilder ute i sommereng med familien hvor dere snurrer rundt i ring, håret flagrer og barna ler. Minsten sitter på skuldrene til pappa, mens han lener seg ned og gir mamma et kyss, mens datteren ser drømmende opp på de alle tre og holder godt på blomsterkransen hun har på hodet, så den ikke skal falle av. Du ser for deg et stort bilde på veggen i spisestuen. Et bilde som får besøkende til å uttrykke et stort W O W! One happy familiy 💚


Du har allerede planlagt antrekkene dere skal ha på dere, sett deg ut en dato og tar kontakt med fotografen. Det viser seg at denne fotografen ikke gjør denne type oppdrag i det hele tatt... Hun tilbyr heller ikke fysiske bildeprodukter som du ønsker deg. Hjertet synker. Hvordan finne den beste fotografen i Ullensaker nå?Foreldre som kaster barna opp i lufta. Håret flagrer og alle ler. Bildet er tatt i skogen
Lek og moro hvor fotografen er med på tur i skogen

Her er noen gode tips til hvordan du kan finne den beste fotografen i Ullensaker (eller alle andre steder for den sakens skyld) - for DEG!

  • Bruk Google - søk på fotograf i ditt område. For eksempel "fotograf jessheim"

  • Sjekk nettsidene til fotografene og se på bildene. Har fotografen bilder som treffer deg, eller er det en helt annen stil enn du hadde sett for deg. Hvis det siste, gå videre.

  • Sjekk sosiale medier. Mange fotografer er aktive i sosiale medier og viser ofte frem det de gjør aller mest av. Søk på hashtags. For eksempel: #familiefotograf #fotografullensaker #fotografjessheim #fotografkløfta #lifestyle #familie

  • Sjekk prisene til fotografen. Både med tanke på om de harmonerer med ditt budsjett og med tanke på seriøsiteten til fotografen. Hvis prisene virker for gode til å være sanne, ja så er de kanskje nettopp det. PS: Visste du at det er lovpålagt å opplyse om priser på nettside for næringsdrivende?

  • Sjekk hva slags produkter fotografen tilbyr. Stemmer det med det du ønsker deg?

  • Sjekk om fotografen har et organisasjonsnummer. Dette kan være med på å gi deg trygghet med tanke på seriøsitet.

  • Sist men absolutt ikke minst: sjekk Google anmeldelsene til fotografen. Det er ikke mulig å sile bort anmeldelser som ikke er gode på Google så her er det rått og brutalt hva kunder har lagt igjen av anmeldelser.


Jeg håper dette kan hjelpe deg et stykke på veien når du jakter på den aller beste fotografen - for DEG!Lykke til!


Hilsen Beate


14 visninger0 kommentarer

Hvem er du? Hvem er bedriften din?


Har du tenkt på hvor viktig bilder er for bedriften din? Hvor viktig det er å vise hvem du eller dere er utad for potensielle kunder. I dagens samfunn skal det bare noen sekunder til - 3 sekunder sist jeg sjekket - før man har gjort seg opp et inntrykk og eventuelt går videre. Jeg merker det selv... Hvis bedriften representerer seg selv på nettsider eller i sosiale medier med dårlige bilder, så tar jeg meg i å tenke at de ikke er så nøye på det og at produktene eller tjenestene deres også er dårlige. Det er jo helt sikkert feil i de aller fleste tilfellene, men det er dessverre det inntrykket jeg får i løpet av de første sekundene jeg besøker en nettbutikk eller nettside.


Bildene som brukes i bedriften bør representere deg og din bedrift på en måte som gir en gjenkjennelseseffekt med tanke på hvilke produkter og tjenester bedriften leverer. En bank for eksempel trenger litt seriøse bilder som gir et utrykk av kvalitet, autoritet, seriøsitet.


Bedriftsbilde av en mann som sitter litt tilbakelent på et kontor med mørke vegger og kunst på veggen
Bedriftsportrett
Portrettbilde av ansatt i en bank
Bedriftsfoto

En mann og en dame sitter foran bedriftens logo for bedriftsbilde
Promotering av bedrift

En hudpleieklinikk sine bedriftsfoto vil for eksempel ha fokus på glød, friskhet, sunnhet.

Promotering av hudpleieklinikk bilde av en gravid kvinne
Portrett til nettside for hudpleieklinikk og treningstøy

Bilder til årsrapport skal kanskje ha et tydelig fokus på samarbeid og kundeservice:

samarbeid mellom mennesker på møterom
Miljøbilder til årsrapport - samarbeide

kundeservicemedarbeider som snakker i telefonen med headset på øret
Illustrasjonsbilder - kundeservice

En coaching bedrift vil kanskje vise idemyldring, hygge og samarbeid.

dame som peker på tavle med masse store rosa lapper, tilskuere som sitter rundt et bord
Illustrasjonsbilde undervisning

en gruppe mennesker som ser på en felles pc skjerm, samarbeid og engasjement, latter
Illustrasjonsbilde samarbeide og engasjement

dame som lener seg bakover på stolen, pc på bordet, skrivesaker, vann og en person til uskarpt i bakgrunnen
Illustrasjonsbilde - samling med andre gründere

en gruppe mennesker som sitter rundt et bord hvor de har pc'er og skrivesaker. Samarbeide
Gründersamling

Det er altså stor forskjell på bedriftsfoto, bedriftsportretter og bruksområdet til bildene. Noen velger et avslappet uttrykk, mens andre ønsker strammere portretter

dame som sitter med bena i kors på et bord, lener hodet i hånden
Portrett med løs og ledig stil

dame som ligger på gulvet med bena i kors, omgitt av undertøy og ligger baken PC
Kreativt portrett av en nettbutikkeier

dame med hendene i kors foran Barcode i Oslo
Portrett utendørs

Dame i grønn genser i gammel fabrikkbygning med hvite vegger og rutete vinduer
Portrett i gammel fabrikkbygning for Fristed Arkitekter
Mann med sixpence i spennende omgivelser i gammel fabrikkbygning
Portrett i gammel fabrikkbygning for Fristed Arkitekter
Portrett av kvinne i døråpning med kaffekopp i hånden, latter og masse glimt i øyet. blå toner
Avslappet portrett
Kvinne i egen stue med laptop og hun. Avslappet bedriftsfoto
Avslappet portrett
Voksen mann med armene i kors, bedriftsportrett tatt på The Thief med spennende bakgrunn i svart og gult mønster
Portrett med spennende bakgrunn
Kjent norsk kokk, hjemme på sitt eget kontor
Portrettfotografering hjemme hos kokken
Klassisk portrettfoto av dame med et lett glimt i øyet. Mørk bakgrunn, mørke klær.
Klassisk portrett

Som du kan se av bildene over leverer jeg en variasjon av portretter i forskjellig stil. Uansett hvilken type portrettbilder som passer for deg og bedriften din, så er det viktig at de holder en viss kvalitet og at personen på bildet kjenner seg igjen, eller kanskje enda viktigere: personen er gjenkjennbar for andre. Portrettbildene bør byttes ut hvert 3.-5. år For noen uker siden gjorde jeg en uformell spørreundersøkelse på LinkedIn hvor jeg spurte hvor gammelt profilbildet følgerne mine har. Heldigvis svarte de fleste at det var mindre enn ett år gammelt, noen svarte mellom 3 og 5 år gammelt, og noen enda færre svarte mer enn 5 år gammelt.

Hvis du/dere har portrettbilder av de ansatte på bedriftens nettside og det er mer enn 5 år siden bildene ble tatt, så er det på tide med nye bilder ;)


Hilsen Beate 


Hvor gammelt er profilbildet du bruker i jobben din?

  • Skriv et svar2 visninger0 kommentarer

Mange vil tilbringe vinterferien i eget land i år og løypene i fjellheimen vil fylles opp av glade skientusiaster i tricot og racingski, mosjonister, eller barnefamilier med reinskinn, Kvikk lunch og appelsin i sekken. Familier samles i solveggen med kakao etter en aktiv dag i alpinbakken eller etter noen kilometer i nypreppa langrennsløyper. Bilder av idyllen deles i sosiale medier. Og der sitter du og kjenner på en form for misunnelse... Alle har ikke mulighet til å ta seg fri fra jobben, eller reise bort i vinterferien. Jeg personlig har ingen tradisjon for å ta vinterferie, og for meg er vinterferieuka akkurat som alle andre arbeidsuker. I år lover det godt med ake og skiturer i nabolaget for de som ikke har mulighet til å reise til fjells i vinterferien. Med tanke på at snøen har ligget mer eller mindre siden oktober, skal det godt gjøres at den blir borte med det aller første.


Det er så mange hyggelige ting man kan gjøre sammen med familien om vinteren generelt, men om du vil fylle vinterferien med noe ekstra hyggelig kommer noen tips her:

Hva med en snøballkrig! ❄😀


Snøballkrig!

Det finnes flere aktiviteter som er gratis, mens andre koster litt eller mye penger. For eksempel koster det fort over kr 2000,- for en hel dag med en familie på 4 i slalåmbakken, mens det ikke behøver å koster mer enn tid, om man tar med seg familien ut i skogen for å grille pølser eller gå på langrennsski. Begge deler skaper gode minner som familien setter pris på. Om noen uker eller måneder er disse aktivitetene bare et svakt minne, i beste fall dokumentert med ett av familiemedlemmene bak kamera.

Vinterferien - en gyllen anledning!

Har du tenkt på at vinterferien er en ypperlig anledning til å ta med familien ut på tur for familiefotografering? De fleste som tar kontakt med meg for familiebilder, eller andre type fotograferinger for den sakens skyld, finner det vanskelig å ta bilder på dagtid. Ikke bare er de selv på jobb, men det å ta barna ut av skolen er ikke noe godt alternativ. Men nå er altså vinterferien rett rundt hjørnet, og dette er en ypperlig anledning til å ta med både familien OG fotografen på tur ;)


Forslag til aktiviteter for familien (familiefotograferingen;) i vinterferien:

¤ Ta med familien ut for å grille pølser eller marshmallows

¤ Gå på langrennsski/ski-lek

¤ Dra i akebakken

¤ Gå på skøyter (Husk å sjekk at isen er trygg!)

¤ Lete etter skatter på en "frossen strand"

¤ Utforske et nytt sted i nærområdet

¤ Gå i Frognerparken og se på alle statuene

Jeg har fulgt flere familier på tur de siste vintrene. Jeg gleder meg stort over å kunne få æren av å ta vare på disse minnene for familiene jeg møter. Tenk så fint å ha bilder av alle sammen samlet hvor ikke en er bak kamera, mens de andre koser seg rundt bålet eller på skøyteisen. Familiebilder som dette vil dere ha glede av resten av livet og det aller beste er å samle de i et album.

Se eksempel på en annen familiefotografering ute her:

Har du tenkt på at en familiefotografering ikke koster mer enn det koster å ta med familien en dag i slalåmbakken!*


Jeg gleder meg til å fange øyeblikkene for enda flere familier i tide fremover!

Hvis du vil sende meg en mail, trykker du bare på navnet mitt! :)
* Kr 1900,- er prisen (2024) for selve fotograferingen ca. 60 minutter. Det er ikke inkludert noen bilder i prisen, dette må kjøpes i tillegg.


113 visninger0 kommentarer
bottom of page