top of page
konfirmant fotograf

KONFIRMANTPORTRETTER, BILDER AV UNGDOM
 

Konfirmantfotografering

Konfirmasjonsalderen kan være en sårbar tid for mange ungdommer. Tiden som er både fin, men til tider også vond og vanskelig. De er i en fase i livet hvor de kanskje famler etter identiteten sin, må ta større ansvar for seg selv og kanskje får flere viktige oppgaver hjemme. Det er nå de skal avgjøre hva de skal bruke resten av livet til i form av utdannelse og jobb. Usikkerheten blomstrer. Oppe i alt dette opplever også noen sin aller første kjærlighetssorg, eller er hemmelig avstandsforelsket. Jeg tar det som en stor tillitserklæring at noen av ungdommene velger å dele ting som dette med meg underveis i fotograferingen. Disse hemmeligheten forblir selvfølgelig godt bevart hos meg! 

Mange blir litt ufrivillig med for å ta konfirmantportretter, men jeg kan love deg at det er store sjanser for at konfirmanten din vil komme ut av det med forsterket selvfølelse 🧡 

Konfirmantfotografering skal være en fin opplevelse for konfirmanten. Et lite pusterom. Målet er at de skal sitte igjen med en selvtillitboost, fine konfirmantportretter og en opplevelse de vil huske som noe positivt resten av livet. Det er min misjon 🤎

Konfirmantportrettene tar vi enten utendørs på avtalt sted f.eks. i skogen, ved sjøen, i rustikke omgivelser eller i parken, eller i mitt lille portrettstudio.

 

Jeg anbefaler alltid å velge konfirmasjonsfotografering en annen dag enn selve konfirmasjonsdagen. Da slipper man stresset med gjester som venter og i tillegg gir det muligheter for variasjon i bildene ved at vi tar oss tid til å skifte fra finstasen til annet antrekk. 

Fotograf Kløfta, Beate Willumsen

Prosessen

Konfirmantbilder

KONTAKT

Du tar kontakt med meg ved å ringe meg eller sende inn kontaktskjema som du finner nederst på denne siden. Vi tar en liten prat om hva du ønsker deg for fotograferingen, avtaler tidspunkt og lokasjon. 

Konfirmantfotografering

FOTOGRAFERING

Vi møtes til avtalt tid og sted. Jeg veileder igjennom hele fotograferingen og sørger for å utnytte omgivelsene og lyset på best mulig måte så bildene blir sånn du drømmer om. 

Konfirmantbilder

BESTILLINGSTIME

Ca. 2 uker etter fotograferingen møtes vi hos meg for bestillingstime. Jeg hjelper dere med å velge de aller beste bildene til takkekort og gavebilder, samt veileder dere igjennom hele prosessen til dere sitter igjen med nydelige bilder på veggen, i album eller som andre fine produkter.

KUNDEOPPLEVELSER

Konfirmantfotograf Kløfta

Vi har brukt fotograf Beate Willumsen til fotografering av to konfirmanter og familiefotografering. Vi har vært kjempefornøyd! Hun fikk konfirmantene til å slappe av, og det ble naturlige fine bilder. Vi bestilte takke kort med tre av bildene, og ungdommene var stolte over å sende ut de flotte takkekortene etter konfirmasjonen! I tillegg tok vi familiefotografering av oss 5 i familien, og forstørret opp et stort bilde som vi har på veggen hjemme. Bildet er et blikkfang, og vi har fått utrolig mange kommentaren på at alle 5 er sjeldent fine på bilde! Anbefaler henne varmt!!

Hanne Lien ⭐⭐⭐⭐⭐ på Google

Fotograf_beate_willumsen_900px_lengste_side_WEB-2341.jpg
Konfirmant_veggbilde_fotograf_beate_willumsen.jpg
Fotograf_beate_willumsen_WEB-2566.jpg
Fotograf_beate_willumsen_900px_lengste_side_WEB-2389.jpg

Hva er inkludert

Dette er inkludert i prisen:

​ 

  • Inntil 90 minutter med fotografering

  • Råd og veiledning med tanke på klesvalg, lokasjon og evt. andre spørsmål du måtte ha før eller etter fotograferingen

  • Bestillingstime - inntil 2 timer i etterkant av fotograferingen hvor vi ser på bildene samme og du får all den hjelpen du trenger med tanke på valg av produkter og bilder.

  • Forslag til design/utforming av takkekort, bilder til veggen, gavebilder og album (inntil 3 korrekturer)

    Det er ingen bilder inkludert i prisen. Kjøp av bildeprodukter kommer i tillegg og gjøres på bestillingstimen. 

Fra kr 1900,-

VANLIG STILTE SPØRSMÅL

Det er ikke uvanlig å bestille tid til konfirmantportretter ett år i forveien. Konfirmantfotograferingen kan gjennomføres hele året, både før konfirmasjonen og etter. Noen velger å bestille 2 fotograferinger - en i god tid før selve konfirmasjonen, noe som gir mulighet til å bruke bilder på invitasjoner, kake, menyer, bordkort etc. og en etter for de mer formelle takkekortbildene.  Nedenfor har jeg samlet de vanligste spørsmålene mange har før de bestiller tid til konfirmantfotograferingen.

NÅR?

Når bør konfirmanten fotograferes?

Mange av de som tar kontakt ønsker fotografering på selve konfirmasjonsdagen. Jeg anbefaler for øvrig alltid å velge en annen dag enn selve konfirmasjonsdagen når det gjelder fotografering av konfirmanten. Ofte får jeg tilbakemeldinger fra takknemlige foreldre som er glade for at fotograferingen ikke ble nok et stresselement den store dagen, men heller en flott opplevelse for ungdommen.
 

Når vi fotograferer en annen dag er det også mulighet for klesskift, noe de aller fleste setter pris på og ønsker seg, så de kan "være seg selv" på noen av bildene også. 

De aller fleste velger uken før eller uken etter selve konfirmasjonsdagen.

Ulemper ved fotografering på selve konfirmasjonsdagen;

º Det er ofte litt stress og liten tid til fotografering.

º Gjester/familie er nysgjerrige og lusker i bakgrunn, noe som kan gjøre konfirmanten forlegen og utilpass

º Konfirmanten har hodet et helt annet sted, og klarer ikke slippe seg løs eller være fokusert.

º Fotograferingen må foregå i umiddelbar nærhet til selskapslokalet, og gir lite rom for valg av lokasjon som harmonerer med uttrykket man ønsker på bildene.

º Det blir kun tid til bilder i finstasen og ikke bilder i hverdagsantrekk, som gir et større bruksområde for konfirmanten i ettertid.

HVOR?

Hvor bør konfirmanten fotograferes?

De aller fleste velger utendørsfotografering når de bestiller tid til konfirmant portretter, noen få ønsker seg studiobilder med klassisk oppsett og enkel bakgrunn. Jeg tilbyr begge deler, men anbefaler alltid utendørsbilder. Når vi er utendørs er det mye lettere for konfirmanten å slappe av foran kamera og bevege seg mer løst og ledig. Det blir i tillegg mye større variasjon i bildene. 

Jeg har en rekke lokasjoner jeg anbefaler på bakgrunn av hvilken årstid du velger, stil og hvilke farger dere ønsker i bildene deres. Mulighetene er mange og varierte. Sjø, vann, skog, rusikke eller urbane omgivelser - eller blanding av flere av disse?

Ved valg av lokasjon og årstid (som irrgrønn vår og sprakende høst), er det viktig å tenke på om det passer med grønne, gule, røde og oransje farger i hjemmet - hvis det ikke er svarthvitt som står på ønskelista. 

KONTAKT MEG

Supert! Meldingen er mottatt. Du hører fra meg så fort jeg har anledning. Hilsen Beate

Fotograf Beate Willumsen lagrer informasjon innsendt i dette skjemaet. Informasjonen lagres for at jeg enkelt skal kunne komme i kontakt med deg vedrørende din henvendelse. Ved å registrere deg samtykker du til at jeg kan ta kontakt med deg på e-post eller telefon. Jeg benytter ikke disse kontaktdataene til andre formål enn å kontakte deg basert på din henvendelse.

bottom of page