[BOUDOIR FOTOGRAFERING]

Oppdatert: 3. jan.


Boudoir - hva betyr det?

Boudoir et fransk ord som henviser til kvinnens soverom/omkledningsrom i huset. Ved boudoir fotografering tar vi en liten sniktitt inn i denne verdenen, hvor kvinnen gjør seg i stand.


Det er vanlig å bruke bilder fra denne type fotografering som gave til kjæresten, som morgengave til ektefelle dagen etter bryllupet, eller bare for å feire seg selv. Det er også en nydelig gave å gi til sin kjære om dere skal være fra hverandre i en lenger periode pga. jobb eller av andre årsaker.


Bildene skal være sensuelle, lekre og innbydende. Det fokuseres mer på antydninger om nakenhet, enn selve nakenheten. Bildene skal gjenspeile at kvinnen føler seg trygg i omgivelsene og at hun koser seg i elementet. Det koster litt å begi seg ut på denne type fotografering, og da snakker jeg ikke om det økonomiske! Det krever mot å skulle kle seg mer eller mindre naken foran en fremmed OG i tillegg utstråle at man føler seg både trygg og komfortabel. De aller fleste som kommer til meg for boudoir fotografering, sier at de har gruet seg og vært nervøse i forkant, det er helt normalt. Det er for øvrig fotografen sin oppgave å få deg til å føle deg trygg og komfortabel. Jeg bruker i utgangspunktet makeupartist og har dette i min boudoir pakke. Det vil få deg til å føle deg ekstra spesiell og fin, noe som helt klart kommer frem på bildene ;) Det er viktig å bestille denne type fotografering i god tid. Det er ikke bare fotografen sin kalender som skal ha ledig tid, men også makeupartisten. Jeg anbefaler at du booker minst 4-6 uker i forveien.


Hva bør man tenke på i forkant av boudoir fotografering?

Det er viktig å komme i løse, komfortable klær slik at det ikke er merker etter bukselinning eller sokker, det er vel ikke akkurat høyest på "sexy-lista" med tydelige "sokke-merker" på anklene ;) Velger du pakke med makeup og hår, er det også viktig at du kommer usminket, kun med en lett dagkrem på huden. Håret kan gjerne vaskes kvelden før, også er det viktig å ta en runde med høvelen der det trengs ;)


Forslag til hva du kan ta med deg:

- 2-4 undertøyskift. Husk at undertøyet må være fresht og så lite slitt som mulig, helst nytt. Sort og hvitt er "bankers", men velg gjerne noe litt vågalt i tillegg for variasjonen sin skyld

- 1-2 par med høye heler - det er alltid lekkert med litt heler i kombinasjon med undertøy, så lenge vi holder oss til smakfullt, fremfor "tacky". Helene vil tilføre noe positivt til holdningen din, selv om de kanskje ikke synes på alle bildene. Tenk at de skal matche undertøyet.

- En stor strikkegenser i en lys, nøytral farge

- Koseantrekk i form av pysj, lange ullsokker eller liknende om du ønsker et mykere kosete uttrykk

- En stor skjorte (snik deg til å låne partneren sin ;))

- En neglisjé eller liknende

- Strømper og evt. strømpeholdere

- Smykker (gjerne litt store!)

- Brude-undertøyet ditt og evt. sløret om du skal gifte deg

- Kjæresten/mannens parfymeflaske, fotballtrøye eller andre rekvisitter som du vet h*n vil like at du har på deg/med deg

Bruk fantasien, tenk på hva kjæresten liker, eller du liker på deg selv og hvilket uttrykk du ønsker; sexy eller kosete/søtt.


Hvor foregår fotograferingen?

I prinsippet hvor som helst! Jeg har et stort studio i Heggedal, utenfor Asker. Her setter jeg opp miljø med "seng" eller liknende og bruker de store vinduene som kulisser. Det er også mulig å møtes på et hotellrom, eller hjemme hos deg om det føles mer komfortabelt. Det eneste man må tenke på at det er plass nok til fotografen i rommet som skal benyttes og om det evt. er lys nok fra vinduer. Det er fullt mulig å bruke kunstig lys om det behøves, men bildene får da et litt annet uttrykk enn om lyset som brukes kommer fra vindu eller andre naturlige lyskilder.

Hva koster det?

Prisen kommer an på om du ønsker med eller uten hår og makeup og om du vil komme til studio, om du vil bruke et hotellrom, eller om jeg skal komme hjem til deg. Grunnpakke kr 10. 600,- inkluderer:

- Inntil 1 time med veiledning på telefon/mail i forkant av fotograferingen

- 2 timer med hår og makeup

- 2 timer med fotografering

- 1 album 16x16 cm. med 10 bilder i en lekker matchende eske

- Alle de beste bildene i et passordbeskyttet visningsgalleri på nettet

- Bestillingstime i etterkant av fotograferingen for hjelp til å velge ut de beste bildene til albumet og evt. andre nydelige produkter.

Jeg hjelper deg å gå igjennom alle detaljene i forkant om du ønsker det, både i forhold til om det er egnet å fotografere hjemme hos deg, andre aktuelle steder og hva du skal ha på og ha med.

Hvis du har flere spørsmål om boudoir fotografering, ikke vær redd for å ta kontakt med meg! :)#Fotografering #Boudoir

2 133 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle