top of page

[KONFIRMANTFOTOGRAFERING]


Kommende konfirmant i huset?

Vår og høst er konfirmasjonstid og planleggingen starter gjerne mange måneder i forveien. Jeg har 2 gjennomførte konfirmasjoner bak meg og kjenner prosedyrene! På bildet under ser du min egen konfirmant fra 2016 :)


Forberedelsene

Det er lett å huske på det opplagte som bestilling av lokale, mat, sende invitasjoner, velge fargetema, kjøpe blomster, servietter, låne stoler, skrive tale, lage bildeshow, få tak i rydde- og serveringshjelp også videre. Listen fortsetter i det uendelige, alt ettersom hvor høyt man legger lista! Den store dagen kommer og går. Det er tid for å sende ut takkekort. Takkekort ja...! Faren for at du eller noen av de nærmeste har "glemt" å ta bilder i løpet av dagen, er stor, hvis du ser bort i fra det utenfor huset da, med søppelbøtta i bakgrunn, i full fart mer eller mindre på vei til kirken... SMIIIIL!! Jo, også har du jo det bildet du tok utenfor kirken, hvor den håpefulle står med hvit kjortel og en rose i hånda! DET kan vi bruke tenker du, helt til konfirmanten selv lirer av seg noen gloser om at det kan du bare glemme, det er jo SÅ teit med den kappa! Vel, ikke vet jeg, men jeg tipper det er noen som kjenner seg igjen. Jeg gikk i alle fall selv i den fella når min eldste sønn skulle konfirmeres for noen år siden. Jeg glemte rett og slett å ta bilder underveis i dagen, inntil jeg kom på det og beordret gutten ut på verandaen. Jeg klarte å holde på oppmerksomheten hans i nøyaktig 5 sekunder, før han spant inn til gjestene igjen, og jeg følte i grunn at det burde være min prioritering også - å ta meg av gjestene. April til september = konfirmanttid

I store deler av sommerhalvåret er konfirmantfotografering noe av det jeg bruker mest tid på, i tillegg til familie og barn. Det setter i gang for fullt rundt påsketider og varer til godt ut på høsten. Jeg elsker møtene med disse flotte ungdommene og gleder meg til sesongen - hvert år!

Jeg anbefaler alltid at man velger en annen dag enn selve konfirmasjonsdagen! Mange føler at det er viktigere å prioritere tid med gjestene, enn å fotografere eller bli fotografert. I tillegg vil fokus være et helt annet sted for konfirmanten, som er hedersgjest på denne dagen, enn hos fotografen. De fleste ønsker å ha fotograferingen i uken før eller etter selve konfirmasjonen, dette for at hårlengden skal være den samme og at dressen skal sitte like fint. Om man venter 6 mnd, så er ikke det sikkert dressen passer lenger;) Ettermiddagene i april, mai og juni, samt ettermiddagene i august og september er svært populære, så når det gjelder konfirmantfotografering, anbefaler jeg at du booker minst 10 uker i forveien om du vil sikre deg et tidspunkt tett opp til selve dagen. Det er fullt mulig å ta med seg noe som representerer konfirmanten og gjenspeiler interessene han eller hun har, men det er langt i fra alle som ønsker dette. I tillegg gir jeg bestandig rom for å skifte til hverdagsantrekk, i tillegg til konfirmasjons antrekket.

Her kan du se flere konfirmantbilder: KONFIRMANTER

Ikke vær redd for å TA KONTAKT med meg om du lurer på noe i forbindelse med en eventuell fotografering av din eller dine ungdommer.327 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page