top of page

[STUDIO- ELLER UTEFOTOGRAFERING]


I vinterhalvåret bruker jeg studio mye, selv om jeg endelig har klart å overbevise mange om at fotografering utendørs om vinteren er helt supert! :) - Se bare HER og HER

I dette innlegget skal jeg for øvrig snakke om studiofotografering, kontra utefotografering av barn rundt 1 års alderen.

STUDIOFOTOGRAFERING vs UTEFOTOGRAFERING

Velger du studiofotografering når du skal til fotografen med barnet, ditt blir det ofte litt mer oppstilte bilder enn om du velger utendørsfotografering. I studio bruker jeg ofte rekvisitter og bakgrunnen blir i større eller mindre grad nøytral. Utefotografering gir et helt annet uttrykk og det "skjer" mye mer i bildet i form av bakgrunn som strekker seg inn i forgrunnen, lys og skygger som skaper litt mer liv i bildene og andre elementer i naturen eller omgivelsene som spiller sine roller. Valg av studio- eller utefotografering handler altså i stor grad om hva du liker av bildestil. Jeg skal gi deg noen stikkord som kan hjelpe deg på vei. Merk! Det er fullt mulig å ta med rekvisitter ut i naturen og smilebildene får vi både ute og inne. Så dette er altså bare "typisk" for de forskjellige fotograferingene.

DU BØR VELGE STUDIOFOTOGRAFERING HVIS DU LIKER:

- Smilende barn som ser rett i kamera.

- Bruk av rekvisitter som koffert, kurv, tepper, kasser etc.

- Nøytrale og statiske bakgrunner som "tapetbakgrunner" og ensfargede bakgrunner.

DU BØR VELGE UTEFOTOGRAFERING HVIS DU LIKER:

- Barn som leker eller utforsker (ikke nødvendigvis med ansiktet mot kamera)

- Naturlige omgivelser med gress, sand, eng, blomster (hvitveis... sukk:))

- Dynamiske bakgrunner med spill i lys, skygge, sol, skyer

Opplagt tenker du kanskje nå, men for mange er det vanskelig å forestille seg hvordan bildene i studio blir, kontra ute. Andre liker begge deler og booker dobbeltime når de først skal til til fotografen. Jeg har flotte omgivelser rett utenfor studiodøra som egner seg til utefotografering, så det er enkelt å kombinere de to! :)

Her kan du se eksempler på både studiofotografering og utefotografering.


Hvis du ønsker å kontakte meg kan du trykke på navnet mitt :)


167 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page