top of page

[3 TIPS TIL ANNERLEDES FERIEBILDER]


Hvis du er fotointeressert, er ferien en glimrende anledning til å eksperimentere litt med kamera! Det er utrolig moro å komme hjem med feriebilder fra plasser mange har vært før deg, men med bilder som er litt annerledes enn de fleste ;) Alle bildene i dette innlegget har jeg tatt i Venezia.

Her kommer 3 tips til å skape feriebilder som ikke alle andre har.

1) Stå opp grytidlig!

Har du opplevd Markusplassen i Venezia, så har du sannsynligvis ikke sett den slik som dette. For å få bilder av en så besøkt plass, må man opp i otta for å fange bilder uten folkehav - en folketom Markusplass er en spennende opplevelse! Vi sto opp rundt 04.30 og spaserte i mer eller mindre tomme gater, med unntak av en og annen søppeltømmer og et par rotter :PRialtobroen er et annet sted hvor det yrer av folk på dagtid, er du tidlig nok ute, så kan den oppleves som dette - folketom!


2) Ta bilder via eller gjennom ting.

Hvis du tar bilder via vann, speil, vindu, bilpanser eller liknende reflekterende overflater, blir bildene både spennende og kreative! Tar du bilder igjennom døråpninger, sandalstativet hos gateselgeren eller kanskje igjennom et gjerde, så skaper du mer spenning i bildene ved å tilføre de en "ramme". Det er bare fantasien som setter grensene :)
3) Bøy deg ned, eller pek kamera oppover!

Ved å velge et annet perspektiv enn det vi alle ser når vi er ute og går, så vil bildene bli mer spennende og annerledes. Bøyer du deg ned, eller pek kamera oppover, vil du i tillegg oppleve omgivelsene på en annen måte - bare prøv! :DSelv om jeg fotograferer nesten hver dag i jobb, så blir ikke kamera hjemme når jeg reiser på ferie! Da er det muligheter for helt andre bilder enn det jeg tar i hverdagen. I sommer skal jeg bli mer kjent med macro objektivet mitt, som dessverre ikke har blitt veldig mye brukt siden jeg kjøpte den for et drøyt år siden. Jeg ønsker deg en riktig god fotosommer!


222 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page