top of page

DE 10 VANLIGSTE SPØRSMÅLENE


DE 10 VANLIGSTE SPØRSMÅLENE VED KONFIRMANTFOTOGRAFERING:

Konfirmantsesongen er i anmarsj og kalenderen fylles opp i rekordfart. Jeg gleder meg til å treffe alle de flotte ungdommene som allerede ligger inne i kalenderen min for 2018! Lenger ned i innlegget svarer jeg på de 10 vanligste spørsmålene jeg får før en konfirmantfotografering.

KONFIRMANTFOTOGRAFERING HELE ÅRET!

Konfirmantfotograferinger er noe av det jeg gjør aller mest av i sommerhalvåret, men denne vinteren har jeg også fotografert flere konfirmanter i vinterlandskap - til min store glede! Jeg elsker nemlig vinterbilder, og om man legger til en konfirmant i bunad eller dress, ja da er i alle fall jeg solgt! Bare se her på de flotte bildene av Nora som står konfirmant i 2018, men som valgte å ta bilder allerede nå i begynnelsen av året.
Jeg har skrevet flere innlegg om konfirmantfotografering tidligere! Her kan du lese om hva du bør ta med i forberedelsene til konfirmasjonen og se bilde av min egen konfirmant fra 2016: FORBEREDELSER TIL KONFIRMASJON

DE 10 VANLIGSTE SPØRSMÅLENE VED KONFIRMANTFOTOGRAFERING:

Når jeg får henvendelser vedr. konfirmantfotografering, så er det noen spørsmål som går igjen og disse tenkte jeg at jeg skulle gi deg svar på i dag - for sannsynligheten er stor for at du også lurer på det samme :) De aller fleste som kommer til meg, velger utendørsfotografering og det gjenspeiler seg i noen av spørsmålene.

1) Hva er best, studio eller ute?

Svar: Jeg anbefaler alltid utefotografering og det er mange årsaker til det. Jeg nevner noen; ved utefotografering er det rom for å bevege seg rundt, noe som gjør det lettere for konfirmanten å stå foran kamera. Ved utefotografering får vi et mye mykere uttrykk på bildene, samt mer dynamikk fordi vi kan bevege oss når vi tar bildene. Utefotografering gir også en mye større variasjon i bildene fordi bakgrunnen endrer seg hele tiden.

2) Hvordan gjør vi det med skifting utendørs.

Svar: Jeg har vært med på skifting av antrekk på de rareste plasser utendørs, og det er sjelden noe problem å bruke et hjørne, gå under en bro, inn i mellom busker, inn et smug eller rett og slett låne et toalett om det finnes i nærheten. Jeg har som regel med meg en reflektor, som jeg kan holde opp som en vegg og jeg har alltid med meg stige, så konfirmanten har noe å legge fra seg finstasen på før jeg pakker den så pent jeg kan sammen;)

3) Hvor skal vi møtes?

Svar: Jeg ber alltid foresatte og konfirmant tenke igjennom hvilket uttrykk de ønsker på bildene; mykt med natur, sjø, svaberg eller røft med bygninger, bymiljø eller røffe fasader som avflasset murpuss eller liknende. Når rammene er satt, kommer jeg med forslag til hvor vi skal møtes. Jeg kjenner til en rekke steder som egner seg til forskjellige tidene av året.

4) Hva om det regner?

Svar: Regn er ingen hindring! Jeg elsker å fotografere i regn og har alltid med en fin paraply om ruskeværet setter inn. I tillegg vet jeg om mange egnede plasser for fotografering i regnvær. Det skal være ganske ille før jeg vurderer å utsette fotograferingen ;)

5) Konfirmanten er veldig sjenert, tror du det går fint?

Svar: Ikke noe problem! Jeg foretrekker å fotografere uten foreldre eller andre tilskuere som konfirmanten kjenner. Dette helt uavhengig om konfirmanten er sjenert eller ikke. Jeg har et veldig godt håndlag med ungdom og lover at det blir flotte bilder, på tross av en sjenert konfirmant.

6) Hvor lenge i forveien må vi bestille tid?

Svar: Gjerne ett år i forveien om du ønsker deg et konkret tidspunkt. Utover det bør du beregne rundt 10 uker i forveien. Konfirmanter er opptatt med skole, så ettermiddagstimene blir fort booket i høysesongen fra april - september.

7) Hvor lang tid tar fotograferingen?

Svar: Fotograferingen tar ca. 90 minutter. Da er det tid til ett skift for konfirmanten, da gjerne til hverdagsklær. Det er mange konfirmanter som ønsker seg litt mer avslappede bilder, i tillegg til bildene i finstasen. Dessuten er det veldig fint å kombinere bilder av hverdagsantrekk og festantrekk på takkekortet.

8) Kan vi ta søsken og familiebilder samtidig?

Svar: Hvis det skal tas søskenbilder og familiebilder samtidig er det ikke tid til å skifte underveis i fotograferingen. Men om konfirmanten dropper ekstra skift, så er det tid til dette mot slutten, eller på begynnelsen av fotograferingen. Dere må være oppmerksom på at det ikke blir stor variasjon i familie og søskenbilder ved å kombinere dette med en konfirmantfotografering. Hvis man vil ha variasjon, og kanskje i tillegg få tatt portretter av hver og en, så må det bestilles dobbelttime. Hvis konfirmanten er veldig sjenert, så vil jeg uansett anbefale at konfirmanten får alle de 90 minuttene for seg selv og at det bestilles dobbelttime ved ønske om familie og søsken samtidig.

9) Kan vi ta med hunden på noen av bildene?

Svar: Ja, hunden kan bli med på begynnelsen, eller komme inn på slutten av fotograferingen. Jeg kan ikke ta ansvar for hunden underveis i fotograferingen ;)

10) Hva koster det?

Svar: I 2018 koster en fotografering kr 1700,- deretter bestemmer dere dere for hvilke bilder og hvilken utforming i etterkant av fotograferingen, når dere har fått sett bildene i visningsgalleriet dere får tilgang til innen ca. én uke etter fotograferingen. Du finner prisliste her: PRISLISTE 2018

Dette er noen de vanligste spørsmålene jeg får når noen tar kontakt med meg i forbindelse med konfirmantfotografering. Underveis i dette blogginnlegget innså jeg at det er ennå flere spørsmål jeg pleier å få, og du sitter kanskje med noen av de nå! Ikke vær redd for å ta kontakt med meg om du har spørsmål rundt fotografering av din konfirmant, så skal jeg svare så godt jeg kan :)98 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page