top of page

6 TIPS TIL BEDRE 17. MAI BILDER


Ta fine 17. mai bilder av barna

17. mai står for døren og små og store pyntes til fest. Hva er ikke mer naturlig enn å ta med kamera og forevige den håpefulle i bunad eller kanskje i sin aller første dress? Flagg, is, fløyter og brus
- HIPP HURRA!

Her er noen tips for å få til noen gode bilder av barna på den store dagen: TIPS #1: Ta bilder hjemme. Ta de første bildene allerede før du forlater hjemmet, da er fortsatt skjorta i buksa og kysa på plass. Barna er forventningsfulle og ikke slitne, flagget er rent og håret er pent ;) TIPS #2: Gå ut! Ta bildene ute i hagen, i gata, på gårdsplassen eller liknende, i stedet for i stua eller i gangen i full fart. Ute er det ofte bedre lys. Unngå direkte sollys og velg heller en åpen (skygge som grenser til der sollyset stopper) eller under et takutspring. Regner det er det fint å bruke en døråpning, eller plassere barnet innendørs ved et vindu. Det er best om ansiktet vendes mot der lyset kommer fra. TIPS #3: Tenk på bakgrunnen. En urolig bakgrunn forstyrrer veldig i et ellers godt bilde. Fokus i bildet skal være på barnet og ikke på sykkelparkering eller hageredskaper. Plassér barnet på et sted med rolig bakgrunn. TIPS #4: Skap dynamikk. Ta bilder på vei til toget/skolen. Løp noen skritt foran og ta bilder når barnet/barna kommer gående, Be de vifte med flagget. Dette skaper bilder med dynamikk og oppleves ofte som mer levende en oppstilte bilder.


TIPS #5: Gå nærme. På 17. mai er det fint å få med alt som skjer rundt, så naturligvis vil du ha med omgivelsene i bildet på en dag som dette, men når du skal ta bilder av barnet, så bør du gå litt tettere på. Har du et zoom objektiv, er tiden nå inne for å fiske frem dette når barnet går i toget. Løp litt i forveien og zoom deg inn på barnet i mengden. Her kan du få med spennende forgrunn og bakgrunn i form av flagg, faner og andre mennesker. TIPS #6: Bøy deg ned. Sett deg på huk når du skal ta bilder av små barn slik at du kommer på nivå med de. Et lite barn i en menneskemengde kan bli et fint blinkskudd om du er der nede på "bakken" sammen med barnet. Om du står oppreist vil du få med en mengde føtter rundt barnet og det er ikke fullt så hyggelig, som glade farger fra bunader og festdrakter.


Jeg håper du får nytte av disse tipsene og ønsker deg og dine en fantastisk feiring :)


Send meg mail

PS: Om du ikke lykkes med gode bilder av barnet ditt på 17. Mai, så finnes det håp! Trykk HER om du vil forevige barnet ditt i bunaden eller dressen før den blir for liten!

61 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page