top of page

LIVSSTILFOTOGRAFERING


Livsstilfotografering

Lifestyle, eller livsstilfotografering som det heter på norsk, er en egen sjanger innenfor familie og barnefotografering. Livsstil betyr "måten vi lever på" og er nettopp det som fanges av fotografen under livsstilfotografering. Fotograferingen kan være i ditt eget hjem, på hytta, i båten eller ute på tur hvor familien gjør aktiviteter sammen. Ved fotografering hjemme, er det de daglige rutinene som står i fokus. Familien rundt middagsbordet, barn som får kveldsbadet sitt, ser på tv eller leker på rommet. Hele familien samlet rundt brettspill, matpakker som smøres, middag som lages, barn som tegner, foreldre som bretter tøy - det er bare dine hverdagsrutiner som avgjør hvordan bildene skal bli.

Nostalgi

Jeg kjenner til tider på de nostalgiske følelsene, på betydningen av de helt enkle hverdagstingene som av en eller annen grunn har festet seg som noe positivt (er det et alderdomstegn når man ofte tenker tilbake? :P) Jeg husker så godt følelsen av å ligge på senga, på det brune sengeteppet mitt som matchet den brune tapeten med små hvite blomster. Jeg kan fortsatt kjenne igjen hvordan det var å sette stiften forsiktig ned på vinylplata på stereoanlegget jeg hadde fått i konfirmasjonsgave. Jeg husker følelsen av å rydde rommet, for så å sette meg ned på den ryddige pulten for å tegne eller skrive brev til en av de mange jeg brevvekslet med i barndommen, som kusinen min eller andre jeg hadde blitt kjent med på ferie. Noen ganger skulle jeg ønske jeg hadde flere bilder av disse hverdagssituasjonene som virkelig har festet seg som gode minner. Nå skal det sies at jeg har en pappa som alltid har tatt mye bilder, så det er absolutt dokumentet mye, noe jeg kjenner jeg er veldig takknemlig for.

Har du erfart at noen minner (tilsynelatende ubetydelige) har slått skikkelig rot? Hva kommer det av at man husker akkurat det, men har glemt større og kanskje mer "betydningsfulle" episoder? Det er i alle fall ikke tvil om at fotografier hjelper oss å huske ting som vi kanskje ellers ville glemt. Eller som lille Sanna, ikke har forutsetninger for å huske.

Livsstilfotografering hjemme I vinter var jeg hjemme hos denne lille familien og fotograferte de i den nye familiesituasjonen med lille Sanna som kom til verden på slutten av 2017.


Livsstilfotografering med nyfødt


NYHET:

Nå lanserer jeg en pakke med livsstilfotografering, inkludert et album med 12 eller 24 sider hvor de beste situasjonsbildene blir bevart for fremtiden. Kunne du tenke deg livsstilfotografering av din familie?


Ha en fin dag!


Klikk for å sende meg en mail

120 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page