top of page

Hvordan gjennomføre en trygg og smittefri utefotografering

Landet vårt er rammet av korona-frykt og det med god grunn! Jeg er opptatt av å delta på dugnaden for å redusere smitte og har kansellert helgens hyttetur for å være på den sikre siden. Mange av mine nærmeste mener jeg er litt over snittet opptatt av sikkerhet og at jeg kanskje bør senke skuldrene litt, men jeg mener at det er viktig å heller ta i litt for mye, enn for lite når vi rammes av en krise som dette. Jeg har også "stengt" studio og tar ikke i mot nye kunder til studio-fotografering de neste ukene.


På tross av min "vi slurver ikke med sikkerheten" policy, så opprettholder jeg tilbudet om utendørsfotografering. Utefotografering kan fint gjennomføres, uten å komme nærmere hverandre enn 1 til 2 meter. Lurer du på hvordan dette er mulig?

En trygg fotografering fra A - Å


1. Første kontakt etableres på mail eller telefon. Vi avtaler dato og oppmøtested, og jeg sender informasjon om fotograferingen pr. e-post og/eller informerer pr. telefon. Jeg sender også kontrakt digitalt, så vi slipper å bytte penn og papir når vi møtes.


2. Vi møtes på avtalt sted uten å håndhilse. Vi holder avstand på 1-2 meter og gjør de siste avklaringene rundt fotograferingen. Vi snakker litt om hvor vi skal begynne, hva dere bør tenke på av oppstilling, poseringer, hvordan dere skal bevege dere osv. Alt dette lar seg gjøre, uten å komme nærmere hverandre enn de 1-2 meterne vi har som nærgrense.


3. Jeg har kamerautstyr (objektiver) som tillater meg å stå langt unna når jeg fotograferer og allikevel kunne ta portretter og nærbilder. Altså kan jeg faktisk gjennomføre en hel fotografering uten å komme nærmere enn 1-2 meter.


4. Ca. 1 uke etter fotograferingen, får dere tilgang til et passordbeskyttet visningsgalleri på nettet med nettbutikk. Her kan dere i ro og mak se på bildene og bestille bilder hjemmefra. Jeg tilbyr visningstime til alle mine kunder, denne kan gjennomføres på Skype, eller telefon.


5. Faktura sendes på e-post


6. Digitale bilder leveres til nedlasning og fysiske produker kan sendes med posten eller hentes uten nærkontakt (det er 3 ukers leveringstid på produker, så kanskje dette punktet ikke vil være noen utfordring litt frem i tid.)


Dette er altså gangen i en vanlig utendørsfotografering hvor vi legger til litt ekstra sikkerhetsmargin i form av det å holde avstand under fotograferingen og unngå fysiske visningstimer. Ellers gjennomføres fotograferingen som normalt.

Benytt anledningen nå!


Stengte barnehager og skoler byr på ekstra utfordringer for foreldrene som må passe på at barna får med seg den hjemmeundervisningen de skal. Det kan fort bli tøffe dager med sjonglering av egne arbeidsoppgaver fra hjemmekontor og oppfølging av skole- og barnehagebarn. Det å bli "tvunget" til å sitte hjemme i flere uker kan tære på både tålmodigheten og humøret og kanskje det er nettopp nå du skal benytte anledningen til planlegge et lite avbrekk for familien de nærmeste ukene, ved å ta med hele gjengen til fotografering etter endt hjemmeskoledag? Det å få tankene over på noe annet for en stakket stund kan gjøre godt for alle. Jeg kan i allefall garantere dere en trygg og sannsynligvis fin opplevelse for hele familien :)
Har du flere spørsmål til fotograferingen er det bare å ta kontakt med meg:)

Klikk på bildet av meg for kontaktopplysninger.

 

FOTOKURS PÅ NETTET - Lær å fotografere hjemmefra!


Det å fotografere er en fantastisk hobby, som du kan ta med deg over alt! Jeg har laget et nettkurs for deg som er nybegynner, eller som ønsker å få kontroll på de manuelle innstillingene i kamera. Det er først når du får kontroll på de grunnleggende prinsippene, du virkelig kan begynne å ta kreative bilder!
57 visninger0 kommentarer

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page