top of page

Fotokurs og workshop i Nundalen 26. - 29. mai 2023


Det hender jeg lengter etter å bare være i fotobobla, spesielt når det er hektiske dager og fotograferingene stort sett er basert på oppdrag for andre. Missforstå meg rett, jeg ELSKER å fotografere på oppdrag for andre og er så takknemlig for at det er nettopp dette som er mitt levebrød <3 Men som sagt, noen ganger lengter jeg bare inn i fotobobla hvor jeg kan være kreativ alene eller sammen med andre. Nundalen (Vestland fylke) er et sånn sted hvor jeg kjenner kreativiteten flomme over og hele verden blir stengt ute for en stund. Kollega Heidi Dokter og jeg har holdt fotoworkshop i denne dalen flere ganger og inviterer med oss deltagere nok en gang. Fra fredag 26. til mandag 29. mai 2023 setter vi nesa vestover for noen dager i fotobobla sammen med kursdeltagere som ønsker seg en helt unik og uforglemmelig opplevelse. Du kan lese mer om workshopen vår her:


På tross av at vi har vært i Nundalen flere ganger, er det fortsatt steder å utforske som vi ikke har funnet tidligere, så i høst reiste vi på en liten ekspedisjon for å lete etter den gamle skolestua vi har hørt så mye om, men aldri funnet. Denne gangen ble det klaff!


Etter å ha beveget oss et stykke, ser vi endelig den gamle skolestua. Den ligger inntil stien og sammen med et sammerast hus på motsatt side, får jeg følelse av å komme til et bittelite sentrum. Der er altså hit barna gikk for å lære om verden utenfor den isolerte Nundalen. Vi har sommerfugler i magen og spenningen brer seg når vi åpner døra til skolestua. Plakater av eksotiske dyr, skolepulter med innriss av barnetegninger, glass til blekk og en gammel tavle. I huset er det også et kjøkken, et lite ekstra rom med en seng og et loft.


Plansjer av eksotiske dyr som ble brukt i den gamle skolestua  i midten av forrige århundre. Fotokurs i Nundalen hvor vi tar med deltagerene til den gamle skolestua
Plansjer av eksotiske dyr som ble brukt i den gamle skolestua i midten av forrige århundre.
Fra fotokurs og fotoworkshop i Nundalen, den gamle skolestua
Den gamle skolestua i Nundalen

Fra fotokurs i Nundalen, den gamle skolestua hvor det fortsatt står pulter med glass til blekk for fyllepenner.
En gammel skolepult som står i skolestua
Fra fotoworkshop i Nundalen, en gammel skolepult i skolestua. Glass til blekk og gamle nøkler
Glass til blekk står fortsatt på pulten
Fra fotokurs og fotoworkshop i Nundalen, skolepult med innrisset gammel barnetegning av båt
Barnetegninger innrisset i skolepulten. Med utsikten ned mot Årdalsvannet, så ble det kanskje dagdrømmer om egen båt.

Vi bruker god tid i skolestua, og slutter ikke å la oss fascinere av dette gamle huset. På tross av at det er iskaldt, spiser vi matpakka vår ved spisebordet midt i stua. Jeg lurer på når det var siste gang noen spiste et måltid ved dette bordet. Kanskje det er over 70 år siden? Det er rart å tenke på. Når vi først var ute på tur bestemte vi oss for å gå enda et stykke ned i dalen hvor vi fant nok en gård. Hodet begynner å spinne; hvem bodde her? Hvordan var livet her i denne isolerte dalen? Hvem satt i denne gyngestolen og nøt utsikten mot Årdalsvannet?


Fra fotoworkshop i Nundalen, gamle forlatte hus. Gammel gyngestol. Fotokurs
Hvem satt i denne gyngestolen for 70-80 år siden?
Fra fotokurs i Nundalen, fotoworkshop med fokus på fotografering i forlatte hus og gårder.
Gardinene bærer preg av vær og vind
Fra fotokurs i Nundalen, gammelt forlatt hus og kjøkken.
Det er en stund siden noen laget mat på dette kjøkkenet

Når jeg skriver dette kjenner jeg at jeg gleder meg til å reise tilbake i slutten av mai. Turen til hytta vi bor i er en opplevelse i seg selv, over myrlandskap og gjennom skog, før vi skimter dalen mellom trærne etter en drøy times gåtur. Vi går over en bro og følger stien et lite stykke før dalen åpenbarere seg. For et skue! Der ute på pynten ser vi også den aller første gården. Den har dessverre rast sammen og det eneste som står igjen er én vegg som strekker seg mot himmelen i et desperat forsøk på å holde seg oppe. Dette har utviklet seg til et spenningsmoment for oss hver gang vi kommer til Nundalen. Står veggen fortsatt?
Er du nysgjerrig på dette kurset?


Hvis du lurer på om dette er noe som kan passe for deg kan du lese en skildring fra workshopen vi hadde i 2019 her: Nundalen 2019

Du kan også lese litt om workshopen og se deltagerenes egne bilder i et tidligere blogginnlegg her: Nundalen 2020 Hvis du har lest helt ned hit synes jeg du fortjener å få en rabattkode på årets kurs. Denne sparer deg for kr 600,- (gjelder ikke om du ønsker å dele opp betalingen) Legg inn koden spar600 før du fullfører kjøpet.


Det er noen få ledige plasser på kurset. Les mer eller meld deg på her: Nundalen 2023


Hvis du har spørmål vedr. kurset i Nundalen, eller andre ting, kan du klikke på bildet av meg nedenfor for å sende meg en e-post.
Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page