top of page

KONFIRMANTFOTOGRAFERING NÅR OG HVOR

Oppdatert: 25. jan.


Konfirmant med dressjakke over armen, rustikke omgivelser
Konfirmantbilder utendørs

4 MÅNEDER I FORVEIEN - MINST!

Det er ikke uvanlig å bestille fotografering ett år i forveien hvis det er en vordende konfirmant i huset. Hvis du vil være sikker på at dressen fortsatt passer og at sveisen er sånn nogen lunde lik på bildene fra konfirmasjonsdagen som på konfirmant bildene, så er det lurt å ikke vente for lenge før du bestiller tid. De mest populære ukene fyller seg fort opp.


NÅR BØR KONFIRMANTEN FOTOGRAFERES?

Mange av de som tar kontakt ønsker fotografering på selve konfirmasjonsdagen. Jeg anbefaler for øvrig å velge en annen dag enn selve konfirmasjonen, når det gjelder fotografering av konfirmanten. Jeg er opptatt av at fotograferingen skal være en fin opplevelse for ungdommen, uten stress og tilskuere og at det skal være god tid til blant annet klesskift. Ved å legge inn tid til klesskift i fotograferingen, vil konfirmanten også få mulighet til å "være seg selv" på noen av bildene.

Ulemper ved fotografering på selve konfirmasjonsdagen; º Det er ofte litt stress og liten tid til fotografering.

º Gjester/familie er nysgjerrige og lusker i bakgrunn, noe som kan gjøre konfirmanten forlegen og utilpass º Konfirmanten har hodet et helt annet sted, og klarer ikke slippe seg løs eller være fokusert.

º Fotograferingen må foregå i umiddelbar nærhet til selskapslokalet, og gir lite rom for valg av lokasjon som harmonerer med uttrykket man ønsker på bildene.

º Det blir kun tid til bilder i finstasen og ikke bilder i hverdagsantrekk, som gir et større bruksområde for konfirmanten i ettertid.

VALG AV LOKASJON OG ÅRSTID

For bare noen år siden ble de fleste konfirmantfotograferingene gjennomført på noen få uker i vårsesongen og noen få uker i høstsesongen. Nå fotograferer jeg konfirmanter året rundt. Hvorfor ikke velge vinterbilder for eksempel? Hvis fotograferingen gjennomføres noen måneder før selve konfirmasjonen, er det også mulighet for å bruke bildene til invitasjoner, bordkort, kakepynt, bordpynt, frimerker, menyer også videre. Jeg har også laget album som konfirmanten får på selve konfirmasjonsdagen - til stor glede for både gjester og konfirmant! Mange velger å bruke bilder i hverdagsantrekk på invitasjoner, og "sparer" bildene i finstasen til takkekortene. Noen bestiller to fotograferinger.


Ved å være bevisst på valg av tidspunkt, kan du altså få mye ekstra nytte og glede av bildene fra en og samme fotografering. Hva passer best for dere?

º Vår, sommer, høst eller vinter?


Når valget av årstid og tidspunkt er tatt, er mange usikre på hvilken lokasjonstype de skal velge;

º Utendørs eller i studio?

º Sjø, vann, skog, rusikke eller urbane omgivelser - eller blanding av flere av disse?


Valgene er mange! Ved valg av lokasjon og årstid (som irrgrønn vår og sprakende høst), er det viktig å tenke på om det passer med grønne, gule, røde og oransje farger i hjemmet - om bildene skal opp på veggen. Her kan du se flere eksempler fra forskjellige lokasjoner (og årstider) sånn at det skal være lettere for deg å velge den type lokasjon som faller mest i smak.


Innendørs | Studio


Sjø, vann

Rustikk

Urbant


Skog, natur


Vinter


VEILEDNING FRA A-Å

Jeg veileder bestandig kundene mine både i form av lokasjonsvalg og produkter i etterkant av fotograferingen. Jeg er opptatt av å informere så mye som mulig, sånn at du som kunde får mest mulig valuta for investeringen din.VELG TIDSPUNKT Klikk på kalenderen for å finne ditt beste tidspunkt, eller ta kontakt med meg på telefon eller e-post.


Telefon: 952 67 960Hilsen Beate :)


 

Har du lyst til å lære å fotografere?

Trykk på bildet for å gå til kursportalenSiste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page