top of page

Konfirmantfotografering | når og hvor?

Konfirmant-sesongen for 2021 er snart i gang! Jeg er så spent på om denne sesongen blir lik som annerledes året 2020, hvor de fleste fotograferingene ble komprimert sammen til noen få og veldig hektiske høstuker. Puh! Jeg krysser fingrene for at 2021 byr på litt mer tid mellom oppdragene 🤞

Det er ikke uvanlig å bestille fotografering ett år i forveien, så jeg har allerede mange fine konfirmantavtaler i kalenderen for 2021. Det er plass til mange flere, så i dag har jeg fylt opp kalenderen min med ledige tidspunkt helt frem til sommerferien. Nå er det bare å plukke det tidspunktet som passer best for deg og din konfirmant!


FINN LEDIG TIDSPUNKT

Når bør konfirmanten fotograferes?

Mange av de som tar kontakt ønsker fotografering på selve konfirmasjonsdagen. Jeg anbefaler for øvrig å velge en annen dag enn selve konfirmasjonen, når det gjelder fotografering av konfirmanten. Personlig har jeg sluttet å fotografere på selve konfirmasjonsdagen, da dette ikke harmonerer med mitt konsept. Jeg er opptatt av at fotograferingen skal være en fin opplevelse for ungdommen, uten stress og tilskuere og at det skal være god tid til blant annet klesskift. Ved å legge inn tid til klesskift i fotograferingen, vil konfirmanten også få mulighet til å "være seg selv" på noen av bildene.

Ulemper ved fotografering på selve konfirmasjonsdagen; º Det er ofte litt stress og liten tid til fotografering.

º Gjester/familie er nysgjerrige og lusker i bakgrunn, noe som kan gjøre konfirmanten forlegen og utilpass º Konfirmanten har hodet et helt annet sted, og klarer ikke slippe seg løs eller være fokusert.

º Fotograferingen må foregå i umiddelbar nærhet til selskapslokalet, og gir lite rom for valg av lokasjon som harmonerer med uttrykket man ønsker på bildene.

º Det blir kun tid til bilder i finstasen og ikke bilder i hverdagsantrekk, som gir et større bruksområde for konfirmanten i ettertid.

Valg av lokasjon og årstid

For bare noen år siden ble de fleste konfirmantfotograferingene gjennomført på noen få uker i vårsesongen og noen få uker i høstsesongen. Nå fotograferer jeg konfirmanter året rundt. Hvorfor ikke velge vinterbilder for eksempel? Hvis fotograferingen gjennomføres noen måneder før selve konfirmasjonen, er det også mulighet for å bruke bildene til invitasjoner, bordkort, kakepynt, bordpynt, frimerker, menyer også videre. Jeg har også laget album som konfirmanten får på selve konfirmasjonsdagen - til stor glede for både gjester og konfirmant! Mange velger å bruke bilder i hverdagsantrekk på invitasjoner, og "sparer" bildene i finstasen til takkekortene.


Ved å være bevisst på valg av tidspunkt, kan du altså få mye ekstra nytte og glede av bildene fra en og samme fotografering. Hva passer best for dere?

º Vår, sommer, høst eller vinter?


Når valget av årstid og tidspunkt er tatt, er mange usikre på hvilken lokasjonstype de skal velge;

º Utendørs eller i studio?

º Sjø, vann, skog, rusikke eller urbane omgivelser - eller blanding av flere av disse?


Valgene er mange! Ved valg av lokasjon og årstid (som irrgrønn vår og sprakende høst), er det viktig å tenke på om det passer med grønne, gule, røde og oransje farger i hjemmet - om bildene skal opp på veggen. Her kan du se flere eksempler fra forskjellige lokasjoner (og årstider) sånn at det skal være lettere for deg å velge den type lokasjon som faller mest i smak.


Innendørs | StudioSjø, vann

Rustikk

Urbant

Skog, natur


Vinter
Veiledning fra A-Å

Jeg veileder bestandig kundene mine både i form av lokasjonsvalg og produkter i etterkant av fotograferingen. Jeg er opptatt av å informere så mye som mulig, sånn at du som kunde får mest mulig valuta for investeringen din.Velg det tidspunktet som passer best for dere

Jeg har oppdatert kalenderen min og lagt ut ledige tidspunkt helt frem til sommerferien 2021. Jeg anbefaler deg å booke konfirmantfotografering minst 6 til 8 uker i forveien hvis det er en konkret uke eller dato du ønsker deg. Klikk på kalenderen for å finne ditt beste tidspunkt, eller ta kontakt med meg på:


Telefon: 952 67 960

E-post: beate@mittkreativegen.noHilsen Beate :) 

Har du lyst til å lære å fotografere?

Trykk på bildet for å gå til kursportalen

341 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page